Nota de premsa

CaixaBank analitza les previsions de l’entorn econòmic a la Cambra de Tarragona

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Ponència Cambra de Comerç de Tarragona

• Adrià Morron, economista de CaixaBank Research, ha analitzat les perspectives sobre l’economia internacional, política monetària i inflació als Estats Units, Europa i Espanya

En el marc del Bon dia Tarragona que organitza periòdicament la Cambra de Tarragona, l’economista de CaixaBank Research, Adrià Morron, ha participat avui amb una ponència sota el títol ‘L’economia al 2024: retorn a la normalitat?’.

La jornada, celebrada a la sala d’actes de l’entitat cameral, ha comptat amb la presència d’una cinquantena d’empresaris de diversos sectors del Camp de Tarragona.

L’obertura de la sessió ha estat a càrrec de Ramon Marsal, tresorer de la Cambra de Tarragona, i seguidament, Adrià Morron ha començat la seva ponència analitzant la situació actual, on la normalitat és poc habitual degut les distorsions sobre les cadenes de subministraments mundials i el consum dels darrers anys i a la persistència dels riscos geopolítics, com el conflicte a l’Orient Mitjà. 

Tot seguit, Morron ha analitzat les perspectives econòmiques pel segon semestre del 2024 posant èmfasi en que, després d’un 2023 marcat pels riscos d’una estagflació, el 2024 l’economia mundial podria beneficiar-se de nous vents de cua, ja que les darreres dades han sorprès en positiu, el mercat laboral segueix sòlid, apareixen indicis de reactivació del comerç mundial i la indústria global i els bancs centrals comencen a retirar les restriccions monetàries.

Morron ha continuat amb una anàlisi més detallada de l’economia dels EUA i de la zona Euro, destacant que Europa, tot i tenir una productivitat feble, mostra senyals de redinamització de l’activitat, havent superat la part més dura de la crisis de la inflació.

Finalment, Morron ha tancat la ponència destacant que Espanya lidera la redinamització europea amb un creixement del PIB per sobre de la resta de països comunitaris, impulsat pel fort creixement de les exportacions de serveis, especialment turisme, i amb la perspectiva d’una recomposició del creixement cap a un major paper del consum i la inversió. A més a més, el creixement del PIB espanyol es beneficiarà durant el 2024 de les baixades de tipus del BCE, un mercat laboral sòlid i un bon comportament del turisme.

CaixaBank impulsa regularment iniciatives i esdeveniments per donar a conèixer millor la situació econòmica, dirigits als seus clients i, especialment, a aquells amb més activitat i més interès per la situació del mercat.

En aquest sentit, l'entitat financera, a través de CaixaBank Empreses, ofereix serveis exclusius de seguiment i informació, amb informes periòdics i accés a publicacions específiques tant sobre conjuntura econòmica com sobre la situació de les seves inversions.

CaixaBank, entitat de referència per las empreses   

CaixaBank s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització, amb productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquest segment de clients. CaixaBank Empreses dona servei a través de 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles on treballen 2.200 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del que és financer per donar suport i impulsar el sector empresarial. A més, a través de DayOne, CaixaBank presta atenció especialitzada a empreses de tecnologia, innovació i als seus inversors.

A nivell internacional, l'entitat dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger. CaixaBank presta servei tant a les pimes i les microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES