Nota de premsa

CaixaBank acompanya al primer equip femení del Sail Team BCN en el seu debut a la competició

Patrocinador principal de l’equip

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
La tripulació del Sail Team BCN completa l'entrenament oficial previ a la primera competició femenina de la Copa Amèrica.

• L’equip espanyol tanca la setmana d’entrenaments prèvia al debut de la primera competició femenina de la història de la Copa Amèrica, que està previst pel proper 6 d’octubre.

• Les patrones del Sail Team BCN que aniran a bord de l’AC40 seran Silvia Mas i Neus Ballester i les trímers seran Maria Cantero i Paula Barceló, amb Nicole Van der Velden com a regatista reserva.

 

El Sail Team BCN, l'equip patrocinat per CaixaBank que representarà a Espanya en la primera edició de la Copa Amèrica femenina, ha iniciat els entrenaments oficials previs al seu debut en la competició, que serà el diumenge 6 d'octubre, encara que la competició s'inicia el 5 d'octubre.

Després de dues jornades d'entrenament lliure, les patrones i trímers del Sail Team BCN han realitzat la primera regata d'entrenaments oficials amb boies i comitè de regates. Finalment, les patrones que aniran a bord de l'AC40 seran Silvia Mas i Neus Ballester i les trímers seran María Cantero i Paula Barceló, amb Nicole Van der Velden com a regatista reserva.

La Copa Amèrica femenina és una de les dues modalitats que acompanyen a la competició principal en la 37a edició de la America’s Cup. Juntament amb la Copa Amèrica Juvenil, afegeix un component innovador i d'inclusió a aquest llegendari campionat. Es tracta de la primera edició d'aquesta competició femenina i obre noves oportunitats per a les dones regatistes que, des del 5 i fins al 13 d'octubre, es batran amb altres 11 equips.

Les regatistes del Sail Team BCN

Neus Ballester (16/12/2003, Mallorca)

Neus és la més jove de l'equip femení i l'única que forma part també de l'equip juvenil. És filla del campió olímpic Pepote Ballester i de la campiona mundial Neus Bover. Ella mateixa pot presumir d'haver estat dues vegades campiona del Món de 420, bronze en europeu juvenil de 470 i cinquena del món juvenil de 470.

“Jo soc bastant jove i que em diguin que formaré part, encara que no fos dins del vaixell, només formar part, de l'equip ja és un orgull i és una cosa molt important per a mi. És la primera Copa Amèrica femenina de la història i poder dir que sent tan jove puc estar en aquest equip és una passada”, ha assenyalat.

Silvia Mas (23/08/1996, Barcelona)

Silvia també ve de família de regatistes i navega des de nena al costat dels seus tres germans. Va ser campiona del món de 470 i olímpica a Tòquio, dues vegades campiona del Món Júnior, campiona absoluta d'Espanya i medalla de bronze europea.

Silvia ha afirmat que és “conscient que és una cosa històrica, és la primera vegada que participen dones en la Copa Amèrica. Estic súper feliç òbviament que sigui a Barcelona, que és a casa i també amb una responsabilitat. Aquest és l'inici d'un camí molt llarg. Esperem que la Copa Amèrica hagi vingut per a quedar-se i que, a mesura que vagin passant edicions, sigui millor”.

Paula Barceló Martín (13/03/1996, Palma)

Paula va obtenir l'or en el Campionat del Món de 49er Fx 2020, bronze en el Campionat del Món 2022 i bronze en el Campionat d'Europa de 49er Fx 2023. Ha participat en dos Jocs Olímpics: Tòquio i Paris i, el més sorprenent és que compagina l'esport d'elit amb els seus estudis superiors: està en cinquè curs de Medicina.

Paula ha assegurat sentir-se “súper afortunada de poder estar en el primer equip de noies que correrà la Copa Amèrica. Crec que, a part d'afortunada, és una gran responsabilitat. Al final s'estan trencant moltes barreres en l'esport femení i crec que aquest, juntament amb altres grans circuits que estan introduint cada vegada més a la dona, estan fent un treball impressionant, però alhora em sento amb aquesta responsabilitat de continuar trencant barreres per les futura generacions que venen”.

María Cantero Izquierdo (26/06/1997, Canàries)

María és bronze Mundial Juvenil 49erFX 2013, cinquena i Sisena Campionat del Món 49erFX 202 2022 i bronze Youth Foiling Gold Cup 2021 / RHKYC Team Agi- plast.

“Per a mi ha estat una cosa molt especial saber que hi hauria una primera copa femenina i que, a més, aquesta seria a Barcelona. Al meu entendre, nosaltres com a esportistes podem inspirar realment a la gent i i intentar transmetre un missatge. I sent la primera edició en la qual les dones competeixen en la copa, tenim una gran responsabilitat perquè al final vols fer-ho tan bé com sigui possible i aplanar aquest camí per a les següents generacions”, ha dit María.

Nicole van der Velden (26/10/1994, Madrid)

Nicole és guanyadora del circuit SailGP. En el seu palmarès destaca haver quedat primera al Lanzarote International Week IQFoil 2022, setena en l'europeu de IQFoil 2021, catorzena en el mundial de 49erFX 2019, setzena en els JJOO Rio de Janeiro en Nacra 17 2016, setena en el mundial de Nacra 17 2015 i dècima en l'europeu de Nacra 17 201.

“És genial participar en l'AC femenina. És una gran oportunitat perquè aprenguem i creixem en el món de la vela professional”, ha destacat Nicole.

Vinculació històrica de CaixaBank amb l'esport

CaixaBank, patrocinador oficial del Sail Team BCN, és una de les empreses pioneres a Espanya del patrocini esportiu, una activitat des de la qual fomenta el progrés social i econòmic dels territoris en els que opera, en línia amb el seu compromís amb la societat.

L'entitat financera es va posicionar com a referent en 1988 amb l'impuls del pla ADO, del qual va ser membre creador i d'on va sorgir el projecte propi ‘Llibreta Campions’. Aquest projecte, impulsat per “la Caixa”, buscava promoure i reconèixer l'esforç diari dels esportistes espanyols en la preparació prèvia i durant els Jocs Olímpics de Barcelona ’92. Entre les condicions necessàries per accedir a la Llibreta hi havia la consecució de rècords absoluts (nacionals, europeus o mundials); medalles en campionats internacionals, així com l'obtenció de medalla, o la quarta i cinquena plaça en els Jocs Olímpics de Barcelona ‘92. En total, es van donar 676 llibretes per valor de 50 milions d'euros.

Aquesta històrica implicació amb l'esport ha portat a l'entitat a ser present, avui dia, en quatre segments estratègics com són el futbol, bàsquet, esport paralímpic i running amb més de 300 acords vigents. Actualment, CaixaBank és el banc dels clubs de futbol a Espanya, ja que patrocina el 80% dels equips de futbol masculí professional i més de la meitat dels clubs femenins de primera divisió. A banda, l'entitat financera és soci patrocinador de la Federació Espanyola de Bàsquet i patrocinador oficial de la Selecció Espanyola, tant femenina com masculina en totes les seves categories, així com patrocinador oficial de 9 pedreres de bàsquet ACB dedicades a la formació dels més joves.

A banda, el banc és patrocinador oficial del Comitè Paralímpic Espanyol, amb la finalitat d'ajudar a tots els atletes paralímpics a competir via el programa ADOP, així com patrocinador de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física.

En running, CaixaBank és present en 60 de les principals curses populars del país i compta amb un equip propi de #runnersCaixaBank, format per empleats, entre els quals fomenta hàbits de vida saludable.

Vídeos de recurs - entrenament oficial Sail Team BCN femení

 

NOTÍCIES RELACIONADES