Nota de premsa

Gonzalo Gortázar subratlla la importància de comptar amb sistemes de mesurament de l'impacte en l'àmbit internacional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar

• El conseller delegat de CaixaBank afirma que les empreses i els països han d'incloure al planeta en els seus balanços, durant la seva intervenció en el GSG Global Impact Summit que se celebra a Màlaga.

• CaixaBank, com a banc líder a Espanya en gestió d'actius, té el compromís que els seus clients s'uneixin a la inversió d'impacte.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha destacat la importància que les empreses i els països incloguin al planeta en els seus balanços. Per a Gortázar, “cal afegir una tercera dimensió en les anàlisis que fan les empreses i, a més del risc i la rendibilitat, també cal tenir molt en compte l'impacte”.

Gortázar ha intervingut avui en el GSG Global Impact Summit 2023, la cimera anual mundial de la inversió d'impacte que se celebra a Màlaga entre el 2 i el 3 d'octubre, en un panell sobre el paper de la inversió d'impacte en la reordenació del capitalisme. En la taula també han participat Agnes Dasewicz, directora d'operacions de l'U.S. Development Finance Corporation; Allison Herren Lee, investigadora i professora en la Facultat de Dret de la Universitat de Nova York; Ibukun Awosika, presidenta i fundadora de The Chair Centri Group (Nigèria); i el president de GSG, Sir Ronnie Cohen, que ha actuat com a moderador.

El directiu de CaixaBank ha subratllat durant la seva intervenció la importància de comptar amb sistemes de mesurament estàndard en l'àmbit internacional: “Si volem avançar en la direcció correcta, hem de poder mesurar l'impacte de la nostra activitat i poder comparar perquè hi hagi un bon control per part dels reguladors i del mercat”. Gortázar ha afirmat que “ja s'està avançant en aquest propòsit, però encara queda recorregut i mentre s'hi arriba, no ens podem quedar parats esperant: cal seguir avançant”.

El paper clau de CaixaBank

Gortázar ha destacat que, com a banc líder a Espanya en gestió d'actius, CaixaBank pot ajudar a connectar la sostenibilitat amb el gran públic: “Som líders a Espanya, i és la nostra responsabilitat invertir aquest capital de manera responsable i facilitar que els nostres clients s'uneixin a la inversió d'impacte”.  El conseller delegat ha recordat que CaixaBank és un referent en fons d'inversió i fons de pensions sota els articles 8 i 9 del Reglament sobre la divulgació d'informació relativa a la sostenibilitat en el sector dels serveis financers (SFDR) i ha defensat que cal avançar no només en l'àmbit de la lluita contra el canvi climàtic, sinó també en la inversió per al progrés social. En aquest sentit, ha subratllat la Gama SI (Solucions d'Impacte) que l'entitat ofereix als seus clients tant en fons d'inversió com en plans de pensions i que assegura una inversió que genera un impacte positiu en les persones i en el planeta.

D'altra banda, Gortázar també ha posat com a exemple l'activitat de MicroBank, el banc de microcrèdits més gran d'Europa, que des de la seva creació ha finançat projectes amb impacte social per més de 9.000 milions d'euros: “En els 15 anys d'activitat, hem creat 311.000 llocs de treball, i hem ajudat a més d'un milió de famílies i aproximadament 240.000 petits negocis”.

CaixaBank manté el seu compromís amb la inversió d'impacte a través del seu acord amb SpainNAB, el Consell Assessor Nacional per a la Inversió d'impacte, per seguir impulsant el sector a Espanya.