CaixaBank i la Generalitat de Catalunya han posat en marxa aquest dilluns el servei d'oficines mòbils per garantir la inclusió financera en un total de 119 localitats de la província de Lleida en les quals resideixen prop de 42.000 habitants. Tres oficines mòbils de CaixaBank recorren 3.700 quilòmetres al mes per oferir servei en poblacions de les comarques de Segrià, la Noguera, les Garrigues, l'Aran, l'Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, la Segarra, Pla d'Urgell, el Solsonès, la Cerdanya i l'Urgell.
El servei ha estat presentat en dos actes celebrats a les localitats lleidatanes de Montornès de Segarra i Peramola. A Montornès de Segarra hi ha participat la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Núria Gil, i el director comercial de CaixaBank a Lleida i Tarragona, Josep Ramon Fontanet. A Peramola, ha intervingut la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Sílvia Romero, i el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a Lleida, Geremi Cami.
L'acord entre CaixaBank i la Generalitat de Catalunya ha permès incorporar a les rutes poblacions en risc d'exclusió financera de les quatre províncies de Catalunya durant l'últim trimestre de l'any. El servei es posa en marxa sota el lema 'Cap municipi sense servei bancari' amb l'objectiu d'assegurar que cada municipi rebi el servei, com a mínim, un cop al mes.
El servei d'ofimòbil permet als usuaris, siguin o no clients de l'entitat, realitzar les operacions bancàries més habituals, entre les quals destaquen retirar efectiu, fer ingressos i pagar rebuts i impostos en municipis sense oficina bancària o amb restriccions que limiten l'accés als serveis financers. Un 70% dels usuaris té més de 65 anys, cosa que posa de manifest el compromís de CaixaBank amb el col·lectiu sènior.
El director comercial de CaixaBank a Lleida i Tarragona, Josep Ramon Fontanet, ha destacat que "l'experiència i coneixement per oferir servei en altres províncies és molt beneficiós perquè les noves rutes que hem incorporat a Catalunya es posen en marxa amb un alt nivell d'atenció i qualitat".
Per la seva banda, el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a Lleida, Geremi Cami, ha posat en valor "el compromís de CaixaBank amb la inclusió financera" i "la importància dels serveis financers per retenir població en localitats amb una economia dependent, en gran mesura, de l'agricultura i la ramaderia".
Amb la incorporació de Lleida a les rutes, CaixaBank garanteix la inclusió financera en més de 1.000 localitats petites d'un total de 17 províncies gràcies al servei que presta amb les seves oficines mòbils en poblacions sense oficina bancària o amb restriccions que limiten l'accés als serveis financers.
Clau en l'estratègia de CaixaBank
Les oficines mòbils són clau en l'estratègia de CaixaBank per evitar l'exclusió financera de les zones rurals, a més de preservar la relació directa amb el client que resideix en aquest tipus d'entorns i mantenir l'aposta de CaixaBank per l'economia d'aquests territoris. Aquest servei de CaixaBank contribueix a la reducció de les desigualtats, un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, amb els quals l'entitat es troba fortament compromesa.
CaixaBank aposta per no abandonar aquells municipis en els quals és l'única entitat. És la manera d'entendre la inclusió financera per part de l'entitat com una banca pròxima i accessible, mantenint inalterable el seu compromís d'estar a prop dels clients.